lørdag 20. april 2013

Lydighetsdebut

Galskapen lenge leve? Denne helga blir tilbrakt på Åse, der vi faktisk (!) går offisiell lydighetskonkurranse. Med en 15 mnd gammel hannhund som har tilbrakt mesteparten av vinteren dypt inne i hormontåka. Med en hund som ikke kunne gå lineføring for bare 3-4 uker siden. Men, av og til må en bare satse, og konkurranse er en måte å få se hvordan en ligger an i treningen. 

Vi gikk for dommer Jan Odd-Geir Sørmarken. En koselig fyr, som gjorde sitt beste for at folk skulle legge nervene igjen utenfor ringen. 

Tannvisning: 9 - Tahlly hopper opp, og prøver å sjekke drøvelen til dommeren. Tilgjengelig er han i vert fall =P

Fellesdekk: 8,5 - Tahlly ligger urolig, snuser, og letter på bakparten. Men, han lå 2 minutter =D Bare det er en seier i seg selv etter de siste treningene. 

Lineføring: 6 - Første strekket og vendingen går fint, så detter T ut. Tror nok mine nerver smittet over. Får prøve å være litt mer bestemt neste gang. 

Dekk fra holdt: 8 - Tahlly dekker skjevt, og tror også dommeren ønsket at han skulle sette seg kjappere. 

Innkalling fra sitt: 9 - Litt skjev innsitt, og T løper litt langt forbi meg før han tar innsitten.

Stå under marsj: 9 - Tahlly flytter bakbeina når eg går tilbake.

Hopp over hinder: 9 - Litt skjev innsitt mener eg. Husker ikke helt hva dommeren sa her. 

Avstandskontroll: 7 - Fremdrift og lyd =P Denne vet eg vi er dårlig på, må bare trene mer. 

Helhetsinntrykk: 7 - Dommeren syntes det var litt mye kaos *host* Tahlly tok noen seiersrunder mellom øvelsene, og tok noen runder på hoppet for seg selv *flir* Vi får prøve å kontrollere han/oss litt bedre i morgen =) 

Totalt ble det da 157,5 poeng, bare 2,5 poeng unna opprykk. Men, med poeng i alle øvelser, så fikk vi sølvmerket med oss hjem. Tahlly ble også plassert som nummer 3 i klassen, av fem deltakere. Vi prøver igjen i morgen =)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar