onsdag 25. april 2012

Værskifter og smerter

Det er ingen hemmelighet at Ailo har HD. Litt mindre kjent er det nok at han sliter noe med smerter... Siden november 2010 har BOT-dekkenet vert jevnlig i bruk. I mai 2011 hadde han flere episoder med mye stivhet og smerter. Så ille at han faktisk har blitt muggen mot andre hunder pga dette.

Sommeren 2011 og utover høsten gikk vi mye i fjellet og skogen. Stort sett gikk dette veldig bra, men enkelte turer ble "for mye" for en ellers aktiv og glad gutt. Hele vinteren gikk, og han har så langt vert ganske smertefri. Helt til nå. Nå er det værskifter annenhver dag omtrent. Slår det om til sol og varme har han vondt. Slår det tilbake igjen til regn og sur vind får han vondt. Ligger han for lenge i ro på gulvet får han vondt. Ailo har blitt en hund som synes det er helt ok å ligge i både sofa og seng. Og dette er en hund som nekta plent å ligge på tepper eller dyner, helt frem til november 2011. Da var det plutselig godt å få noe mykt og lunt under rumpa.

Så langt har vi klart oss uten bruk av medisiner, BOT-dekkenet har gjort underverker. Dessverre ser det ut som om det er på tide å begynne fast på smertestillende nå. Vi får i vert fall begynne med å bestille time hos veterinær.

Smertestillende betyr at han ikkje kan stilles i konkurranser mer. Både utstilling og lydighet går ut. De  typene smertestillende som er vanligst å bruke for HD og forkalkninger går under NSAIDS, og står på dopinglisten. Men det er greit. Bedre at Ailo er noenlunde smertefri. Konkurranser er definitivt ikkje alt.

Eg har vel også lenge sagt at eg skal sette kryss i taket for hvert år han fyller etter det femte. Når han allerede nå som treåring har rimelig store plager, ser eg ikkje helt at han når 5 år i det hele tatt. Men, kanskje eg tar feil? Kanskje han kan få gode år med smertestillende og tilrettelagt trening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar