torsdag 16. august 2012

"Du ha ein kule hond, vett du det?"

Torsdag og ny fellestrening på hundeklubben =) Vi var ikke så mange i dag, men fikk besøk av ei Stavanger-dame. Hun har tidligere hatt en hund opp i Elite, og har opprykk til klasse tre med nåværende hund.

Treningen begynte med kontakttrening, belønning med ball og med godbiter. T synes begge deler er like kult, men gir nok litt ekstra når han vet eg har ball i lommen. Fikk jobbet en del med kontakt med folk som gikk og svirra rundt tett innpå. Flinke lille valpen taklet det ganske bra. Snudde hodet vekk innimellom, men var raskt tilbake. En liten runde med sitt og bli ble det også.

Etter en pause i bilen, ble det en ny runde med å jobbe med kontakt, og litt posisjonsendringer. Sitt-dekk stod på planen i dag. Sitt går ganske greitt, men dekk er ett lite problem. Enten ender han på skinka, eller så kaster han seg fremover så han dekker omtrent oppå skoene mine. Må prøve å få han til å låse bakbena etter hvert, fremdrift er ikke noe særlig under avstandskommando.

Siste runde ble startet med noen runder med innkalling. Tahlly er god på det i utgangspunktet, men er ikke vant med å bli holdt igjen. God fart, og fikk god belønning med tauleke i andre enden. "Mor" gikk jo sin vei uten T...
Fikk også påbegynt innsitten på Tahlly. Fikk tips om å lede han inn med godbit til direkte innsitt. Bruker også handa til å "dytte" Tahlly inn på plass, slik at han skal få belønning oftere enn om han bare skulle ha prøvd selv. Fikk bra fremgang bare på få gjentakelser, så regner med dette skal gå seg til.

Ble også stående å kikke på når Stavanger-dama trente sin egen hund. Morsomt å se noen som har komt mye lengre i treningen. Blant annet innlæringen av stå var litt interessant. Hun brukte kommando stå-rygg for å unngå tripping og for å få kontant stopp (stå under innkalling). Lenge siden eg har sett noen ta så mye i hunden for å få frem ønsket adferd, men til akkurat denne hunden var det nok riktig. I flatdekk f eks, dersom hodet ble fo høyt, dyttet hun haka til hunden i bakken ved å ta over neseryggen, og fulgte opp med en knall belønning når det ble riktig. Hun snakka mye med hunden, og holdt den engasjert hele veien. Har nok litt å lære der ja. Er nok ikke alltid den mest engasjerende treneren.

Vi fikk en del innspill og ideer til treninger fremover, så nå er det bare å kjøre på =) Klubben arrangerer også  lydighetsstevne neste helg, så hadde tenkt å ta turen dit da. Og til overskriften; "Du ha ein kule hond, vett du det?" Det var siste kommentar før vi avsluttet for kvelden. Morsomt å få høre noe sånt om en syv måneder gammel hannhund. Han har god kontakt, er konsentrert, engasjerer seg i både lek med ball og lek med meg. Er rett og slett veldig fornøyd med denne lille saken så langt =) Vi har våre ting å jobbe med, men skal nok komme i mål til slutt ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar