søndag 3. februar 2013

LP-trening

Det har gått noen måneder siden forrige oppdatering, og det med "god" grunn. Tahlly har oppholdt seg på en annen planet enn meg, bedre kjent som hormontåka. Den har letta en god del nå, så nå er han "tilsnakkendes" igjen. I det siste har han blant annet funnet ut at han har en gangart som heter skritt =P

Litt har vi fått til i vinter. Innsitten begynner å bli bra, og vi har fått til to komplette øvelser. Enda er det mye pirking som gjenstår før ting er "perfekt". Dessverre trigger pirking lyden i Tahlly, blir fort litt frustrasjons piping og bjeffing innimellom. Alt denne hunden gjør har høyt tempo, og tar ting for lang tid begynner han ofte å nappe meg i fingrer eller lommer... Tålmodighet har han ikke mye av, og det viser godt i treningen også. På den positive siden gjør det at han nærmest er utrettelig på trening. Når andre gir seg for dagen, kunne T ha fortsatt noen timer til. Det viser veldig godt de dagene det "bare" blir tur også. Etter noen timer på tur, ofte med mye frittløping, sover han en time eller to og er på ny klar for action.

Momenter:
Kontakt: Blir stadig bedre, han er flinkere til å ignorere det som skjer rundt han. Men enda ett stykke å gå.

Sitt og bli: Ingenting å utsette på denne, han blir til han får beskjed om noe annet. Den noe utradisjonelle måten å lære det inn på, sitter som støpt =P

Innsitt: Pirker enda på at han skal sette seg rett, og ikke for langt frem. Frempoten hans skal være ved mine tær. Kan være litt treg i nedsitten. Kommando: På plass.

Sitt/dekk/stå: Tahlly er flink til å skille, men trenger enda en god del mengdetrening. Sliter med for mye forflytning, og at han er treg i nedsitt/neddekk.

Lineføring/FVF: Vår store Nemesis =P Fra å ha en knallbra øvelse gikk alt galt en gang i vinter. Han går for fort, ploger, hopper og gjør egentlig alt han ikke skal. Iver er bra, men ikke når det koker fullstendig over =P  Mye trening på sakte marsj har ført til at vi er på rett spor igjen. Kommando: Fot.

Dekk og bli: Vel, han legger seg i det minste. Ellers tror eg vi enn så lenge, kaller denne øvelsen for kryp.

Stå under marsj: Holder fortsatt på med innlæring. Han stopper greit på innkalling, men skulle gjerne hatt en mer kontant stopp.

Øvelser
Innkalling over hinder: Enkel å lære inn, og grei å vedlikeholde. Innsitten kan bli litt skjev, men det jobber vi med ellers.

Innkalling: Denne kan han =) Eneste minuset er at farten kan bli i overkant høy, så han feilberegner innsitten. Han får fort en ekstra runde bak meg, i stedet for å komme direkte inn. Jobber med saken =)

Sånn generelt kan en vel si at Tahlly er god på alt som har med fart og lek å gjøre. Mindre god på det som går på presisjon og teknikk. Regner med vi kommer i mål etterhvert, og kanskje kan prøve oss på offisiell konkurranse. Dog tror eg vi skal utsette debuten til august i stedet for april. Trenger nok litt mer tid =) Både for mer trening, og for at Tahlly skal bli litt mer voksen og (er det lov å håpe?) litt mer konsentrert.

Vi trener også på at han må jobbe i lengre strekk uten belønning. Så langt har eg kjedet innkalling og hopp over hinder uten særlig belønning i mellom. Kun litt kos. Enn så lenge skrur han seg opp til uante høyder når han ikke får belønningen fort nok, så han blir litt vel intens =P Håper T demper seg litt når han blir mer vant til det. Det er bra med en høy hund i LP-ringen, men det skal være kontrollerbart =P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar