fredag 22. februar 2013

Middagstid og andre hendelser...

Flere har sikkert fått med seg at eg prøver å gå over på så mye råfôring som mulig. Det fører til litt interesante måltider for hundene innimellom =P I dag stod fisk på menyen. Fikk tak i noen småørreter på Rema, og de skled ned på høykant =) Chili trøkte nedpå så fort at eg rakk bare ta bilde av smulene =P Tahlly har som regel litt bedre tid til å nyte maten. Normal middag består av vom og hundemat. Må innrømme at frokosten enda er tørrfôr. Begge to blir litt vel harde i magen av å bare spise v&h.
Siden begge hundene har ressursforsvar i større eller mindre grad, så blir de skilt når de får noe "ekstra godt". Trenger ikke trigge slossing, spesielt ikke nå siden Chili er nyoperert.



Chili endte altså opp under kniven for en uke siden. Hun skulle steriliseres pga tette løpetider. Med bare fire måneder mellom, så blir det fort veldig slitsomt for henne. Normalt sett går denne typen inngrep uten store problemer, men ikke denne gangen. Chili var kjapt på beina etter første runde, men etter kort tid kollapset hun, og blødde gjennom operasjonssåret. Da var det bare å dope ned og åpne på nytt. Blødningene ble stoppet, men C hadde mistet mye blod. Etter andre runde fikk hun væsketerapi og blodoverføring for å øke sjansen for at hun skulle overleve. Veterinæren var lenge i tvil om han i det hele tatt skulle slippe oss hjem... Men, med en halv liter blod tilført, så fikk hun i seg en boks med våtfor. Og da vi bar henne ut i bilen, reiste C seg opp for å legge seg bedre til rette.
Kvelden og natten ble lang for min del. Rigget meg til på stuegulvet med fyr i vedovnen, og C innpakket i tepper for å holde varmen. Fikk dytta mat og vann i henne med noen timers mellomrom. I firetiden på natten hadde hun seg en liten tur ut i hagen for å strekke på beina og å tisse litt. Da følte eg at skuldrene kunne senke seg. Så da ble det noen timer med søvn =) Etter dette gikk det i grunnen bare oppover. Hun spiste bedre, og begynte å drikke selv. Fortsatt slapp og ustø.
Nå er vi her en uke etter, og damen er nesten 100% igjen. Chili vil herje med Tahlly, og energien hennes er merkbart bedre enn bare for noen dager siden. Bare vi får tatt stingene neste uke, så tenker eg hun skal få litt mer aktivitet fremover =)

Fikk forresten kommentar fra veterinæren at råfôring ikke var det beste etter en operasjon. Så vi tok med noen bokser med A/D. Hjelper ikke at det skal være godt restutisjonsfôr når hunden knapt ville ha det, så vi gikk fort over til V&H igjen. Det spiste hun bedre av, og eg fant ut at det var langt viktigere å få mat i henne, enn at hun skulle få "riktig" fôr. Skulle egentlig reist og fått fatt i flere bokser med A/D lørdagen, men det "glemte" vi... Vi skulle også ha kjøpt litt zoolac eller procolin. Men hun har faktisk vert helt fin i magen til tross for mye stress og antibiotika. Krysser fingrene for at såret fortsetter å gro bra, og at det ikke blir infeksjoner nå som siste tablett er gitt.

2 kommentarer:

  1. Godt det gikk bra med operasjonen, så skummelt. Hvis du synes de blir veldig harde i magen, så kan du tilsette mer olje i maten, eller tilsette linfrø som har svellet i vann i et døgn.
    Gøy at du råforer:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tips =) Chili røyter langt mindre på rått enn på tørrfor, så det er av ren nødvendighet =P

      Slett