søndag 26. februar 2012

Utstillingshelg - igjen =)

Så var det den helga igjen da, du vet, den helga der en stapper bikkje, godis, børster og bånd i bilen, står grytidlig opp på en fridag, helt frivillig, og kjører laaaaangt for å løpe tre minutter i en ring. Denne gangen var det utstilling på Manger som stod for tur. Og selv om klokka 10 på en søndag er tidlig, så var det bare 1,5 time å kjøre =) 

For første gang gikk turen uten en eneste forventning i bagasjen. Ailo har ingenting å hente på småutstillinger, så dette var bare på gøy, og for å treffe oppdretter Beathe. Dommerbytte på toppen av det hele gjorde i grunnen ikkje saken bedre. Dommere fra "der nede" *peke sørover* pleier å like bedre mindre og mer kompakte hunder enn det Ailo er. Noen som sa høy og lang? :flire:


Den siste uka har gått med til å stasje opp Ailo litt. Forrige søndag ble han stappet i dusjen, og blåst tørr (det ble også pusen Max, men det er en annen historie...). En dag eller to senere ble tøflene under føttene klippet vekk, og enda senere ble klørne trimmet litt. Vi tok oss med andre ord, veldig god tid =P I utgangspunktet er det ikkje nødvendig å stashe en eurasier så mye, men Ailo hadde så mye veisalt i pelsen at han trengte en vask. I går ble det tatt en finklipp av klørne, samt en liten snoppevask. Ailo er litt guggete for tida, så da trengs det også. "Gleden" ved å ha hannhund, gitt...

Dommeren må ha vert effektiv, for det ble ikkje særlig mye venting, til tross for oppmøte kl 10:00. Så da løp vi noen runder i ringen, og ble belønnet med denne kritikken:

Very good type and proportions. Needs better croup and hindquarter. Excellent shoulder, neck and masculine expression. Needs better forehead. Short step, and narrow in back. Excellent coat.

Resultat: Excellent AK, 1AKK, CK, 2BHK, Res.Cert.
Dommer: Antonio di Lorenzo, Italia.
Arrangør: Nordhordland Hundeklubb

Så da fikk vi med oss noen slufser denne gangen også, pluss ett shot-glass for CK-en. Syns også det var litt artig at eg ble stoppa utenfor ringen, og fikk skryt for god handling av Ailo =) Sånt kan vi like =)


Fornøyd? Ja, som sagt, hadde ingen forventninger =P Dommeren var helt ok, han var ikkje så påtrengende som mange kan være. Tok seg god tid, og lot hundene få ta kontakt selv. Rottweiler var inne før oss, og der ble ene hunden (i BIR/BIM-finalen) faktisk kasta ut fordi handleren slo hunden etter utagering. Helt på sin plass, om du spør meg =)

Neste utstilling er NKK Hordaland, vi er stadig vekk på jakt etter storcertet =P

Siden laderen til speilrefleksen hadde bestemt seg for å gjemme seg - veldig godt... Så er bildene tatt med ett ca 10 år gammelt digitalt kompaktkamera. For den laderen fant eg nemlig... Av samme grunn har eg ingen bilder fra hallen, det hadde bare blitt tåke.

6 kommentarer:

  1. Gratulerer! Så moro med slike sløyfer og fine ord :)

    Nalle skal gå for en finsk dommer snart, og det blir spennende. Ingen vask eller tøffelklipp på ham denne gang, det er visst tabu blant finske dommere (på finsk lapphund)!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk =) Ble jo ett bra resultat til tross for at dommeren i grunnen ikkje likte Ailo =P

      Spennende med utstilling =)

      Slett
  2. Du handlet kjempebra Ingrid! Så det var litt urettferdig at du ble 2bhk, men slik er det nå :) Var veldig kjekt å se igjen både deg og Ailo, han blir bare vakrere og vakrere for hver gang :)

    fikk ikke med meg at en hund ble kasta ut, så utrolig bra! Det vil vi se mer av =) Ikke slåinga, men utkasting ved dum oppførsel ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk takk =) Hadde veldig lyst til å rope "slakk båndet" til den som hadde den andre hannhunden ja. Lite imponert i grunnen.

      Regner med Ailo er ferdig i kropp og pels sånn etterhvert nå? Han har vokst seg pen =)

      Det var bare en kjapp liten episode, men eg hørte smellet der vi stod ringside, til tross for mye bråk. Så sånne dommere liker vi =)

      Slett