søndag 10. juni 2012

Tahlly Tannløs og Ailo Nakenhund

Tannfellingen satte plutselig fart hos Tahlly, og nå er det bare en hjørnetann igjen (som også er løs), så vidt eg kan se. Når det først begynte gikk det rasende fort, og det falt ut 1-2 tenner hver eneste dag.. Som resultat av det har han nå omtrent bare småstubber i munnen. Det gir T litt problemer når han prøver å tygge litt på Max. han får liksom ikkje samme effekt lenger =P Det er litt morsomt å se på de to nå. Max legger seg flat på gulvet, og T prøver å stappe mest mulig Max lengst bak i munnen. der har nemlig de nye jekslene komt helt opp =P

Ailo har, tradisjonen tro, tatt på seg bikinien for sommeren. Sikkert deilig for han med mindre pels. Ikkje fullt så moro for meg med pels sånn cirka overalt... Så denne helga har gått med til å prøve å gjøre kåken pelsfri. har vel lykkes sånn noenlunde tror eg? Har mine mistanker om at det ikkje varer så lenge, T holder fortsatt på med pelsskifte.

Torsdag var vi en tur på Myrbø, og sommeravslutning i Belgerklubben. Ailo var med som maskot =) Tahlly fungerer greit løs i flokk, han viker unna om han værer trøbbel. Ailo er det litt verre med, han svarer når han blir bølla med, så eg liker ikkje å slippe han når det er andre hanner der. Og det er det jo som regel.
Det ble arrangert matchshow, og Tahlly var med. Dommer var Liz Woodward, en spesialdommer fra UK. T ble slått ut i første runde av en 8 mnd gammel hannhund. Matchshower ble fulgt av potetløp med hund, og der styrte eg unna. For mye styr for valpen, og det hadde garantert blitt smell med en hannhund om eg hadde løpt med Ailo. Gøy, men det blir litt for mye bråk mellom hundene... Kvelden ble avsluttet med grilling og belgerprat. Tahlly fikk løpe tulling med Perla (tervueren), og koste seg stort med det =)

Både i går og i dag har vi hatt noen gode turer. I går gikk turen langs veien til Vindenes, og skogen tilbake. Første gang T har vert med på den turen, det er en løype på 5-6km. Det klarte han fint =) Begge to måtte gå i bånd, og fikk beskjed om å oppføre seg... Litt innkjøringsproblemer var det, men etter en stund gav de opp, og gjorde som de fikk beskjed om. T begynner å bli stor, og det er en del muskler i sving dersom de begge to bestemmer seg for å finne på noe..

I dag gikk turen i skogen til Kårtveit gamle skole, og veien hjem igjen. De fikk på seg 6 meters liner, og fikk gå og vase litt, før de fikk beskjed om å gå frem, og å oppføre seg. Det gikk tålig bra, helt til T plumpa uti ett gjørmehull =P Den sorte valpen var plutselig blitt brun :flir: Kort tid etter sa det plutselig: Chomp! og Tahlly stod der med en fugleunge mellom tenna (eller stumpene...)... Heldigvis har han en god slippkommando, men  fuglen var allerede død. Så mye for båndtvang. De klarer likevel å ta knekken på smådyr... Resten av turen gikk uten altfor store begivenheter. Heldigvis.

I følge RunKeeper er dagens rute 3,75km.

Tenker litt smått på å kjøpe meg ett lite kompaktkamera i tillegg til speilrefleksen. Det blir litt stort og tungt å gå med på tur, og dermed blir det sjelden eg gidder å drasse på det. Noen tips? Vil helst ha ett som er lite og raskt, og som gir like gode bilder som speilrefleksen gjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar