torsdag 6. september 2012

Han er så rå!

Vi var på LP-trening i dag, og den valpen overrasker stadig. Det ble litt knapp tid til oppvarming, så den felles kontakttreningen ble så som så. Vi trente litt på utsida av bana, mest kontakt, og litt lineføring, før han ble puttet i bilen en stund. Da det var på tide å ta han ut igjen, var han mer med, og klar for å jobbe. Tok først en kort lineføring med kommandering (kun retningsendringer). Han går nydelig i riktig posisjon, følger bra på i vendinger, til og med i helomvendinger. Flink valp! Avsluttet økten med kontakttrening der Katrine gikk rundt oss, ganske tett på. Fryktelig spennende å kikke på Katrine, men "mor" hadde pølse i lommene... Så der har vi en liten jobb å gjøre, få kontakten enda bedre enn den er =)

T fikk seg en pause, for så å ta noen innkallinger. Vi har slitt litt med konseptet bli, så eg fikk Katrine til å holde han igjen. Først prøvde han å vrenge seg løs da eg gikk fra... Fikk stoppet han, og han ble sittende og se på at eg gikk vekk. Super fart inn =) For å strekke strikken litt lengre ba eg Katrine stå på båndet, kommanderte T i bli. Han "tyvstarta", og kom før eg ropte. T fikk ingen belønning, og ble satt i sitt og bli igjen. Plutselig gikk det opp ett lys for han, og han ble sittende rolig til eg ropte, og kom da med veldig god fart =) Ett fint lite gjennombrudd!

Dermed ble det tid for fellesøvelser, først tannvisning. Fikk han i noenlunde korrekt utgangsstilling, og gav han beskjed om å bli. Lilletroll sitter pent, og lar seg klå på =D Det gjorde han sist uke også, og vi har totalt hatt to tannvisninger på han uten at han har flyttet seg =D
Så gikk vi rett på fellesdekk med tre andre hunder. Trollet dekker fint, og ligger når eg går noen meter unna. Går inn og belønner jevnlig. Valpen ligger 5 meter unna en annen hund, og tenker ikke en gang på å stikke bort for å leke... Hvor mange unghunder er det som oppfører seg sånn??? Stolt av lilletroll =D

Litt utfordringer har vi fremover, selv om det er veldig mye som er BRA! Vi må få inn utgangsstillingen skikkelig, ellers kommer vi ikke videre med noen ting... Nafsingen til T i båndet må vekk. Han skal ikke få lov til å drive med selvbelønning. Og jobbe videre med bedre kontakt, og mer utholdenhet.

Ingen tvil om at T synes det er moro å jobbe, han logrer seg gjennom det meste =) Han er enkel å "feile", får han ikke belønning, tenker han seg litt om, og prøver noe nytt neste gang. Hunden er RÅ, og det blir spennende å se hva fremtiden bringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar