lørdag 11. mai 2013

Handlerkurs med Siv Oware

Frihelger er oppskrytt, så denne helgen meldte vi oss like godt på handlerkurs med Siv Oware, arrangert av NKKU Hordaland. Trenger nemlig litt tips til hvordan i all verden få T til å slippe kontakten, og løpe fremover i stedet for å omtrent vri nakken av seg i forsøket på å løpe lineføring... Av og til har den gutten altfor god kontakt =P

I går var det teori, en kjapp gjennomgang av litt anatomi, litt teknikker, og litt om do's and don'ts i utstillingsringen. Vips, så var tre timer unnagjort... Det er alltid litt tøft med sånne kvelder etter en hel dag på jobb, men en kommer seg gjennom det meste =) Hundene på kurset var en haug med bernere, en langhåret hollandsk gjeterhund, en mops, ett par dvergpinschere og malamute.

Lørdag kom, med truende og tunge regnskyer, og de endte vi med å få i hodet resten av dagen. Merkelig at det alltid skal regne når eg skal være en hel dag ute? I vert fall, superundertøyet var godt å ha under regntøyet. Begynte ikke å fryse før alt vannet trakk gjennom skoene mine. Håper de tørker til i morgen =P

Dagen begynte med at hele gjengen ble sendt på "tur", der vi gikk på rekke, og den bakerste skulle sikksakke seg mellom hunder og eiere. Fra å være en høyenergisk gjeng, ble hundene ganske rolige etter dette. Til og med Tahlly kunne lande noen hakk.

Siv begynte med å gå gjennom ett par av hundene, og viste kjapt noen teknikker til frihandling. Hvordan få hundene til å flytte en og en fot, hvordan du kan presse de fram, eller få de til å ta ett steg eller to mot deg. Morsomt å se hvor lite som skal til =) Akkurat dette er T relativt god på, men, det skader aldri med mer trening, og gjerne noen tips om hvilke håndtegn en kan bruke.

Men, til poenget. Forklarte "problemet" til Siv, og fikk tips til targettrening med T. Rett og slett sirkle han rundt meg, og sende han mot en haug godbiter/leke eller noe sånt. Passe på at han ikke stikker avgårde uten mål og mening, men holde han i trav, med fokus fremover. Det tok noen forsøk, men det løsna litt på slutten =) Så nå gjelder det bare å fortsette treningen. Har vel nevnt før at døgnet har for få timer? Vel, de blir ikke flere etter dette kurset =P
T fikk også leke "sisten" med malamuten, for å se om det kunne hjelpe på motivasjonen til å tenke fremover. At damen også hadde løpetid, gjorde nok saken enda mer interessant. T fikk løpe bak, og ta igjen damen. Han gav godt på, og virkelig styrta fremover. Det fungerte ganske bra, men normalt sett er vi alene i ringen på utstillinger. Og ikke minst, det vil nok være en smule frekt å slippe han oppi rumpa til hunden foran. Det kan ødelegge mye for andre =) Så den kan vi nok kanskje bruke på trening, men ikke i praksis. Vi får leke oss fremover med litt targettrening. Det kan kanskje også hjelpe oss litt med ruteutsendingen i LP2?

Ellers fikk vi også noen andre tips, blant annet å aldri løpe i ring på trening, kun rette strekker. Det skal forhindre at hunden legger seg innover i ringen, fordi den vil spare krefter og kutter svinger. Det skal også forhindre at hunden går på tre eller fire spor (krabber sidelengs) i stedet for to. Puh. Vi har en del å jobbe med =) Siv påpekte også hvor viktig kondisjonen til hunden er. De skal være godt travtrent, i passe hold, og ikke minst noenlunde rene. Der fikk vi enda mer å jobbe med... Godt sykkelen har blitt levert ut hit, så blir det nok enklere å holde T i trav. Blir fort bare skritt/passing når vi går tur, og full burning når han blir sluppet løs.

Vi har fått en del input, mange tanker som skal sorteres, og teknikker som skal prøves ut. Vi får jobbe fremover, så blir det kanskje utstillingshund av Tahlly også etterhvert? Kan absolutt anbefale kurs med Siv om du har muligheten =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar