fredag 23. mai 2014

Oppsummering - hva må jobbes med?

Trenger en liten oppsummering igjen, og kan da like godt legge det ut her :) 

KLASSE 2
- Fellesdekk med skjult fører, 2 min: Ganske bra, litt bevegelse når eg går fra eller er på vei tilbake. 

- FVF: Begynt å jobbe med avstandsbelønning i stedet for direkte belønning. Noen er så høy på forventning til belønning at han ploger lett. Må huske å senke skuldre, og slappe av, da går T bedre. 

- Dekk under marsj: Bra, kan med fordel dekke kjappere, spesielt i konkurranse. Bra på trening. 

- Innkalling fra sitt med stå: Stopper på ca 1 1/2 hundelengde. Kommer ikke til å pirke så mye mer på denne, han trenger litt tid på å stoppe med den farten han har.

- Stå under marsj: Bra, men noe tripping. 

- Rute. Bra, han løper rett frem. Timingen min er ikke alltid like bra, ender fort med en labb utenfor. 

- Apport. Bra, noe løst grep, men han er kjapp ut, og har bra fart inn igjen. Opptaket kunne ha vert bedre. 

- Fritt hopp over hinder, med sitt: Bra, kan fortsatt være treg i sitt. Husker han på å konsentrere seg litt er denne super =) 

- Avstandskontroll: Bra, lite fremdrift. Dog har han begynt å blande inn stå på eget intiativ =P Alltid skal det være noe. Og ja, konsentrasjon er en fin bil ;) 

- Helhetsinntrykk. Jobbe, jobbe og jobbe litt til ;) Så blir dette bra =)

KLASSE 3

- Fellessitt: Vi har ett stykke igjen, han kan være litt urolig med fremlabbene. Må huske å ikke se på han + å holde nevene utav lommene, så går det bedre. 

- Fellesdekk 3 min: Testet en gang, han ligger bra, men snuser litt underveis. Han har ikke problem med tiden, må bare lære han å jobbe mens han ligger der. Konsentrasjon er en fin bil ;)

- FVF: Begynt å jobbe med avstandsbelønning i stedet for direkte belønning. Noen er så høy på forventning til belønning at han ploger lett. Må huske å senke skuldre, og slappe av, da går T bedre.

- Sitt under marsj: Trenger bare mengdetrening, + at T må lære seg å høre etter. Han blander litt mellom stå, dekk og sitt. 

- Innkalling fra dekk, med dekk: Denne er super =) Han er i dekk innen en hundelengde. Kan dog finne på å sette seg i stedet for. Retter seg nok med mengdetrening. 

- Rute med dekk og på plass: Utsending og dekk går fint. Innkallingen også, men gjenstår en del jobb med innkomsten. T har en tendens til å ville snurre foran meg før han smetter inn i fot. 

- Apport over hinder: Denne er ikke så ille. Trenger mengdetrening, og en og annen påminnelse om å hoppe hinderet på veien tilbake. 

- Metallapport: Ikke helt i boks enda. Han løper fint ut, noe forsiktig med opptaket, og traver tilbake... Må bare fortsette å jobbe. T har ett noe løst grep, så hører litt klirring innimellom. 

- Neseprøve: T finner lett riktig pinne. Har det dog noe travelt, så pinnene flyr litt hit og dit. Trenger også trening på å få andre til å hente pinnen hos meg og legge de ut. ManglendeSelvkontroll.no =P Ellers mengdetrening =) 

- Avstandskontroll: sitt-dekk-sitt er bra, blir litt mye fremdrift og tripping ved stå. Work in progress ;) 

- Helhetsinntrykk:  Jobbe, jobbe og jobbe litt til ;) Så blir dette bra =)

Vi roter litt med eliteøvelser også, bygger sakte men sikkert på det vi allerede kan. Men det er laaaangt unna enda. Tahlly trenger mer tid på å bli voksen i nøtta. Det har skjedd en del i det siste, han er en smule roligere, og kan plutselig småting, som å justere posisjonen i utgangsstilling uten kommando. Og plutselig lander poletten på ting vi har trent mye på, men som han ikke har vist forståelse for. Dette er allerede bra, og blir enda bedre i fremtiden =) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar