torsdag 22. mars 2012

Lydighetstrening

Da var det dags for å komme inn i normale rutiner igjen, med en valp på slep. Så i kveld ble det en tur til Åse Gård og lydighetstrening med klubben.

Lufta kjapt begge to, og satte Ailo i bilen igjen, før Tahlly fikk prøve seg litt med kontakttrening med forstyrrelser. Eg forventer ikkje allverden av en så ung valp, men han holdt faktisk kontakten greitt i kortere perioder, og lot seg kalle inn selv om han var opptatt av andre hunder - flink valp =) T fikk også hilse på noen av hundene, samt de fleste eierne. God trening for ett lite troll =) Etter en liten stund ble T stappa i bilen, og her var vel en liten ildprøve - T har ikkje vert alene i bilen uten Ailo. Men også dette gikk fint, eg hørte ikkje noe sutring/hyling.

Så var det Ailo sin tur =) Hadde heller lave forventninger om at dette skulle gå bra. Mange nye hunder, og lenge siden vi har trent med forstyrrelser i form av andre hunder. Gutten overraska han =) Det tok noen minutter før han var på nett, men så snart kontakten var satt gikk det bra.
Treningen begynte med kontaktøvelser. Ailo jobbet seg opp mens vi holdt på =) I første runde med sikk-sakk mellom andre ekvipasjer var han litt busete, og litt vanskelig å få med. Han fikk beskjed om å oppføre seg, og runde to gikk han med slakk line og kontakt nesten hele veien *yey*
Vi byttet kontaktøvelse, og gikk 3 stk på rekke mot 3 stk som kom mot oss. Hundene passerer på veldig kort avstand. Tilogmed dette gikk bra i dag =)

Etter dette gikk vi over til "fritrening", hver enkelt finner seg en passende plass  på bana, og trener på det en ønsker. Eg tok litt lineføring, og fortsatte kontaktarbeidet, før vi plukka frem hinderet. Gutten kan han =) Han gikk løs på bana med andre hunder jobbende rundt =) Kun en gang ble en wheaten-dame for fristende, og han stakk bort for å hilse på. Etter å ha blitt taua inn igjen, jobba han bra. Må nok bare lære meg å stole på at Ailo gjør det riktig, Ailo kan når han får sjansen til å vise det. Vi trenger fortsatt en del mengdetrening på hoppet, håper vi får gjort det i løpet av de kommende ukene.

Avstandskommandoen er Ailo enda ustabil på. Vi må nok prøve å få generalisert den bedre. Han kryper fort ett steg eller to frem, og kan finne på å være en smule treg.

Lineføring/kommandering var neste post på programmet, og Ailo gikk som han stort sett bare pleier å gjøre uten forstyrrelser. Med god kontakt, helt med på mine vendinger og kommandoer =) Han datt litt ut på slutten, så den ble litt dårlig, men han gikk hele "hesteskoen" uten belønning. Fornøyd med denne, så den lagra vi i banken, og avsluttet mens han enda var ivrig.

Lille T lå for det meste i bilen i dag, og fikk noen korte økter med litt kontakttrening, men mest sosialisering. Tenkte det holdt for en liten belgergutt. Det blir fort nok "alvor" av treningen likevel. Eg er veldig fornøyd med å ha fått en så kontaktsøkende og ivrig valp. Han går i bånd som en prest, kommer på innkalling, og begynner å skjønne poenget med å bli husren, I kveld løp han mot døren, før han kom inn igjen for å hente meg. Da er det vel etterhvert håp? =) Og etter å ha lagt alene i bilen i kveld, tenker eg at det er håp for å klare å være alene hjemme også. Men, tror nok eg skal sette opp buret. Ser ikkje ut som om han roer seg godt nok ned uten. Så får vi heller fjerne det sånn etterhvert. Har to uker til å trene på, håper det holder =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar