torsdag 29. mars 2012

Trening på klubben

Torsdag igjen, og det betyr LP-trening i hundeklubben =) Som vanlig begynte vi med kontakttrening, og det gikk sånn tålig bra. Ailo var ikkje like på i dag som sist, men det var akseptabelt. Deretter fortsatte vi med egentrening, med forstyrrelser.

Nå hadde Ailo koblet inn, og var med. Fikk han med meg i lineføring, og bestemte meg for å ta noen innkallinger. Han sitter fint, kikker en del på det som skjer rundt. Må dessverre bruke dobbeltkommando for å få han til å komme, så her må vi prøve å rette opp. En detter mange poeng på det. Ellers setter han seg stort sett rett i utgangsstilling. Bortsett fra en gang. Da tok han seg en fjollerunde bak meg før han kom på plass. De som fikk det med seg fikk i vertfall en god latter =P

Så gikk vi over til avstandskommando. Her og har han endelig tatt poenget, hører på kommandoene uten håndtegn. Flink gutt =)

Mot slutten av treningen tok vi en fellesdekk med seks hunder. Ailo havnet sånn ca midt i. Eg ba han dekke, og gikk i fra. Han ligger og ligger og ligger =) Hundene ved siden av var lite rutinerte, så der gikk førerne mye frem og tilbake. Så her ble det en god trening med gode forstyrrelser. Trenger neppe å bekymre meg for at han skal reise seg når han ligger med såpass forstyrrelser =)

Til slutt tok vi noen repetisjoner på hoppet. Her tok han hele øvelsen med glans =) Dog foretrekker han å gå rundt meg i stedet for direkte innsitt. Er litt redd for å miste kontakten der, men så langt har det gått bra. Ville helst hatt han i direkte innsitt, men kommer ikkje til å pirke på det. Regner ikkje med å ta han lenger opp enn klasse 1 uansett =) Han har sine begrensinger =)

Ailo fikk seg noen pauser i bilen underveis, og da fikk Tahlly komme ut av bilen. Hilse litt på folk, kikke på andre hunder, og få oppleve litt, og trene litt kontakt og innkalling i line. Han pleier å sove som en stein noen timer etter å ha vert med på LP-trening, er visst slitsomt =) Blir mer alvor fra 17. april, da er det oppstart på valpekurs. Fant endelig noen som arrangerte med passende oppstartstid. Dessverre har det vert flere klubber som ikkje svarer på henvendelser, de vil visst ikkje ha folk på kurs?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar