søndag 1. juli 2012

Blodsportrening

Endelig datt det nok regn fra himmelen til at blodspor kunne legges. Det har vert knusktørt i terrenget den siste måneden eller så, og da blir det vel vanskelig for nybegynnere å snuse seg frem til hjortefoten. Men, med regnet kom vinden. Og vinden tok seg veldig opp fra sporene ble lagt til det var på tide å gå de. Alltid skal det være noe =P

Tahlly fikk ett kort spor på ca 15 meter. Han trengte litt hjelp til å komme seg i gang fra oppsparket, men gikk ellers mye bedre enn sist. Vinden ble en liten utfordring, men han fant greit fram til foten i enden. T synes fortsatt hjorteføtter er det mest spennende leketøyet han noengang har fått, så det endte med at han bar den hjem igjen.

Ailo fikk ett lengre spor på ca 60 meter. Tydelig at han kjente mye lukt i vinden i dag, han gikk mye på overvær (med nesa opp i lufta i stedet for i bakken). Han trekker bra i lina når han først får lukta i nesa, men detter litt for mye ut i dag. Måtte holde han igjen noen steder, for å få han inn på rett kjøl igjen (takk og lov for spormerker...). Han fant sporslutt greitt, fikk ros for å lukte på hjortefoten. Da var han ferdig, og gikk for å tisse på en busk i stedet for. Her var det ikkje snakk om å plukke opp foten :flire: Men, så lenge han synes det er greit å jobbe for ros så får det være bra. Han gjør jobben greit, trenger bare mer trening og erfaring.

Så i dag ble vinden en liten utfordring. Det gjelder vel bare å fortsette å trene? Blod er bestilt, og eg må prøve å få tak i flere hjorteføtter. De tre eg har varer vel 2-3 spor til før det er på tide å kaste de. Det er jo ikkje jakt nå, men håper det er noen som har liggende i frysere rundt omkring. Eg har også fått sikret meg føtter fra ett jaktlag til høsten, det er godt ny fryser er kjøpt inn =P

Om noen vil være med å trene er det bare å gi en lyd =) Det er en liten fordel om du har blod og føtter selv, da eg forløpig ikkje har så mye sånt. Det kan være greit å få gått fremmedspor innimellom, er tross alt det vi skal gjøre om det en gang blir sporprøve på oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar