torsdag 7. mars 2013

Innlæring av nyttige og unyttige ting

Vi går på kurs for tiden, og en av leksene var å lære inn en kjede med minst tre ledd. Valget falt her på innsitt-løpe rundt bøtte-stå-innsitt. I grunnen en "kinderegg"-øvelse. En får trent godt på innsitten, både start og avslutting. En får trent på fremadsending til bøtta, og innkalling med stå, uten å måtte bruke sitt og bli for ofte =) Og alt dette uten å ødelegge for en ren LP-øvelse senere. Enn så lenge har vi trent inne, men nå er det på tide å flytte seg ut til større forstyrrelser, og nytt miljø.

Momentene i øvelsene
Innsitten begynner å bli rimelig bra og nøyaktig, men han kan sette seg litt langt frem dersom han blir for ivrig.
Fremadsendingen tok litt tid å få inn. Men, etter en del repetisjoner nært bøtta, står eg nå ca fem meter i fra.
Innkallingen har hele veien vert bra, med god fart. Ser han blir litt usikker når han blir stoppa på vei inn, men eg håper det kommer seg med mer trening.
Tahlly stopper ganske momentant i lav fart, og lengre enn det har vi ikke kommet i treningen.

Når vi likevel hadde bøtta fremme, ble det trent inn ett annet "triks". Stikke hodet i bøtta =P Gudene vet hva det kan brukes til, men det var gøy, og en utfordring for Tahlly.
Du trenger: 1 stk tiliters bøtte, eller annen i passende størrelse til hunden din. Masse godbiter, og klikker, dersom du bruker det.

1. Holde godbit i handa litt ned i bøtta. Her må du vurdere det underveis, noen hunder synes sånt er ekkelt. Eg kunne gå fort fremover med T, mens C trengte litt mer tid.

2. Slippe godbiten i bøtta, og klikke rett før hunden tar godbiten.

3. Klikke for at hunden frivillig stikker hodet i bøtta.

4. Legg på kommando =) Voila! Kjekt, og fullstendig unødvendig partytriks =)

Ellers trener vi veldig mye på momenter for tiden, og prøver å pusle de sammen til fullstendige øvelser sånn etterhvert. T har begynt å ta poenget med enkeltdekk. Det har vert store fremskritt i avstandskommanderingen. Stå begynner å bli bra, og plogingen i lineføring/fvf forsvinner litt etter litt =) Så akkurat nå går det veldig bra *bankibordet*. Siden eg har sagt dette nå, så snur det vel snart =P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar