lørdag 2. mars 2013

Utstilling Nordhordland Hundeklubb 02.03.2013

Endelig er utstillings sesongen i gang igjen etter pause siden november. Har sine ulemper å bo på vestlandet ;) I år feiret Hundeklubben 25 år med utstilling, og gjorde litt ekstra stas på utstillerne. Alle fikk en buff i ekstrapremie, og junior-hundene fikk en ekstra sjanse til å vise seg frem.

Bob

Dagen begynte grytidlig (som vanlig), så vi pakket oss i bilen og kom oss avgårde. Chili ble "dumpet" hos mine foreldre. Selv om det er tidlig på året blir det fort for varmt i bilen når sola står på. Vi ramlet inn dørene i hallen litt over åtte, og for første gang opplevde eg at vaksinasjonskortet faktisk ble sjekket. En rød tusjstrek på handa senere, fant vi oss plass ringside med resten av den bergenske belgergjengen. Eg har etterhvert innsett at det stort sett er de samme som møter opp på belgertreninger og utstillinger. Koselig =)








Tahlly viste frem potene sine i ringen, og ble belønnet med en rød sløyfe, og en rosa *yay*. Dommeren ble som vanlig rundvasket av Tahlly. Så dermed skulle vi inn og kjempe om certet i beste hannhund klasse. Bare to hanner i dag, så det gikk fort unna. I bhk trakk Tahlly det lengste strået, og ble beste hannhund med cert =D Nok en runde med venting, på BIR/BIM finale.  Igjen trakk Tahlly det lengste strået, og ble Best i rasen groenendael =D Ikke nok med det, han ble også BIR Junior =) Nok en runde med venting, og denne gangen på to finaler. Både for beste junior, og for best i gruppe 1 =)

Dommer: Dagmar Klein, Romania

Kritikk: Correct type, correct head, excellent expression, excellent compact body. Substance in development. Excellent mover. Very nice temperament.

Resultat: Excellent, 1jkk, CK, CERT, BIR.

Timene kan fort bli lange med så mye venting, vi var ferdig ved ringen litt før ti, og finalene skulle begynne ca 14:30. Men med godt selskap, og pene hunder å kikke på, går det meste bra =)


Juniorfinalen fulgte etter barn og hund, og etter valpegruppene. Er i grunnen glad til at eg stod med ryggen inn mot oppsamlingsringen. Fikk nemlig ikke med meg at det var maaange hunder som skulle inn i store-ringen. Vi fikk løpt en runde, og stilt opp, før de fire beste ble plukket ut. Tahlly var en av de =D Vi ble sendt rundt en runde til, og Tahlly endte opp som andre beste junior =) Junior resultatene er uoffisielle, men gøy likevel =)

Vi fikk oss en pustepause, før det var en ny runde med løping (puh...). Finalen for Gruppe 1 hunder =) Igjen ble Tahlly plukket ut som en av de fire =) Her rotet vi litt med løpingen, det ble litt for hektisk. Så dermed ble Tahlly plassert som nummer fire =) Men, vi klager ikke på det resultatet. Det er ikke ofte belgere blir plukket ut i gruppeplassering =) Og ikke minst, kan legge på en BIG4 på resultatlisten =)


Det ble en lang dag, men det var vel verdt det. Nå venter en god film, litt godis, og en god, lang natts søvn ;)

6 kommentarer: