fredag 22. mars 2013

Momenttrening...

....momenttrening og enda litt mer momenttrening... Akkurat nå føler eg at vi stå litt fast i lydighetstreningen, og det blir bare momenttrening. Pirking på innsitten. Pirking på posisjon i lineføring og vendinger. Pirking på tålmodighetstrening. Pirking på det å holde kjeft når en trener. Nei, Tahlly, du trenger hverken pipe eller bjeffe når vi trener. Eneste grunnen til at eg holder ut, er at eg vet at poletten ramler ned en gang. Plutselig forstår T hva eg mener, og gjør det med stor iver. Plutselig klaffer alt, og vi får en bra trening.

Men, litt er det da fremgang på. Vi har komplett øvelse på hopp over hinder, stå under marsj, dekk fra holdt og innkalling. Tannvisningen MÅ vi få trent en del på fremover. Den er nesten der, men T er en smule sosial, og skal helst vaske trommehinnene og drøvelen til de som kommer og hilser på...

Enkeltdekken begynner å bli bra, han ligger fint i ca 1,5 minutt nå. Må få trent sammen med andre, og strekke tiden opp til rundt tre minutter. Da blir fellesdekken "enkel", han får jo ligge kortere enn på trening.

Lineføringen er ett mareritt for seg selv. Av og til går han en knalløvelse, og andre ganger er vi på hver vår planet. Pirking og trening og enda mer pirking... T går veldig fint på korte strekker, men blir de for lange uten vendinger og holdter, faller han ut. Må få trent mer utholdenhet.

Avstandskommandoen er ikke bra. Han krabber fremover for hver posisjonsendring. Låste bakbein vet han ikke hva er =P Skal prøve å trene den inn på nytt med "sperre" foran, slik at han må legge forparten over en dørstokk/meterstokk eller lignende. Fikk det forklart på trening en gang. Kanskje prøve å ta bilder =)

Puh.... Vi har litt å ta tak i... Det er kanskje litt overmodig å melde på konkurranse om fire uker? Men, men en gang må vi prøve =) Og det tar ikke nødvendigvis så veldig mye tid å lære Tahlly alt dette, han er kjapp i hodet og kroppen. Gjelder bare å finne de rette knappene å trykke på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar