søndag 22. september 2013

Handlerkurs

Nok en helg gikk med i hundens tegn. Forsåvidt ikke så unormalt lenger her i huset, det blir mye hund når sesongen er i gang. Og i grunnen ellers også *flir* Turen gikk til Os og Fjellangerhallen, der Bente Løseth inviterte til handlerkurs - eller, hvordan lære hunden din å oppføre seg i utstillingsringen.

Fredag var det noen timer teori, og lørdagen var det tidlig opp for å være på Os til kl 09:00. Det tar ca en time å kjøre dit herfra, så det ble dessverre ingen late morgener denne helgen... Formiddagen gikk med til å gå gjennom diverse teknikker for å få mer flyt i ringen, og å begynne å lære hundene dette. Tahlly befant seg på dette tidspunktet på Jupiter, eller noe i den dur. Han var ikke i hallen på Fjellanger *flir* Han fikk seg noen kjappe runder i timeout (legger han i dekk og går fra), og etter dette bedret det seg. Det er nemlig fryktelig kjedelig å måtte ligge å se på at andre har det gøy =P Etter lunsj fortsatte treningen, og gikk da gjennom hvordan vi best kan vise hunden på linje, og i trekant. Tahlly begynte å bli sliten her, så da satset han på at det var lydighet vi holdt på med *flir* Det ser ikke spesielt glupt ut når bikkja prøver veldig hardt å holde kontakt med fører samtidig som han skal vise bevegelser *host*
Resten av kvelden tilbrakte Tahlly i dyp søvn. Slitsomt å skulle lære å løpe venstresvinger ;)

Søndag var det en annen hund eg hadde med meg på kurs. Vi var i vert fall på samme planet ;) Dagen gikk i grove trekk med til å lære å stacke hundene, til å sette sammen alt vi har lært i løpet av helgen. Til slutt hadde vi en avsluttende "utstilling", og fikk poeng ut i fra om vi brukte det vi hadde lært på kurset. Tahlly ble ikke plassert på "pallen", men eg er likevel fornøyd med gjennomføringen.

Tahlly har blitt mye mer kontrollerbar enn han var i vår, så får det bare være at han tyr til "lineføring" innimellom. Håpet er at det forsvinner etter hvert som han skjønner hva vi holder på med. Og ikke minst, vi har fått mye mengdetrening denne helgen =) Vi skal likevel jobbe en god del med å holde riktig gangart den neste uken, han er og blir en passer. TRAV, Tahlly, TRAV! Neste helg er det nemlig dobbelutstilling på Bønes =) Har hørt rykte om at det er få hannhunder påmeldt, så da krysser vi fingre for ett cert eller to *bankibordet* Tahlly har utviklet seg mye i løpet av sommeren, og begynner å ligne en staselig hannhund =)

Har du mulighet til å gå handlerkurs med Bente, hiv deg på =) Lærerikt, og morsomt =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar