torsdag 12. januar 2012

Bronsemerkekurs del 6

Juleferien er overstått, og det var på tide med en ny kurskveld. Med tilhørende hagl, snæ og vind, ble dette en heller iskald opplevelse. Er fortsatt frossen... Ailo syntes heller ikkje det var noe kult å jobbe når han fikk hagl i øynene =P Vet jo fra før av at han er lite glad i å se opp når det regner, så hagl ble nok hakket for mye.

Tannvisning
Ailo sitter greit på plass, og lar seg klå på uten store problemer. Han trekker seg dersom dommeren blir får brå, men blir sittende.

Lineføring
Var greitt med, men var flat i dag. Regner med været hadde mye å si, både for Ailo og meg.

Stå under marsj
Ailo trenger en liten påminnelse første gjennomkjøring for å huske hva stå er. Ellers stopper han med kun kommando, og tar bare ett steg eller tre før han står stille, og blir stående frem til han får frikommando.

Innkalling
Ailo er rask inn, og noenlunde rask rundt. Tror eg må hjernevaske han til å gå på "direkte" i innsitt. Det vil si, så direkte som Ailo får til. Han tar en liten omvei bak, før han kommer inntil. Går han rundt, faller han fort ut, og begynner å snuse i stedet for.

Enkeltdekk med forstyrrelser
Er det noe Ailo kan, så er det å ligge i ro, kikke på livet, og ellers ikkje bry seg så hardt om hva som skjer rundt =) Pressa han ikkje så lenge på tid i dag, siden det var forholdsvis kaldt og surt, tidligere har han lagt opp mot to minutter uten problem, og kunne sikkert lagt lenger.

Fri ved fot
Hver gang båndet blir klipset av, er det akkurat som om det blir slått på en bryter hos Ailo. Han blir så oppmerksom og på, og vil helst gjøre alt på en gang. Så da fikk vi noen minutter med god trening =P

Kommandering
Ailo hadde hatt en god pause i bilen før denne, og var dermed fullstendig av. Så denne ble heller mislykka. Han kan mye bedre enn han viste i dag. Glemte hva utgangsstilling er, gikk for fort/sakte og måtte taues med her og der. Så ja, denne burde vi nok ha stått over. Prøvde også på noen innkallinger på slutten, men disse gikk heller dårlig også. Det var nemlig noe skummelt borte i skogen som måtte bjeffes og kikkes på =P Men, satser på at vi ikkje ødela for mye av det vi har trent på, og at neste gang går alt så mye bedre. Får prøve å få til en treningsøkt i helga, samt neste torsdag. Vips, så er det lørdag 21., og klart for merkeprøve. Går det som i dag, blir det klart stryk :flire:

Eg er veldig fornøyd med at Ailo kan være løs på banen uten å prøve å overfalle alt av hunder og folk i nærheten. Han kan finne på å overfalle instruktørene når de kommer bort, men ellers holder han seg unna. Vi hadde store utfordringer med vær og vind, og ikkje minst det at banen luktet fryktelig godt i dag. Var vel knapt en eneste hund som ikkje hadde snuta i bakken, og også gjerne markerte. Så det ble ikkje verdens beste trening i dag. Kanskje på tide med en "nedtur"? Han har virka, og vert på veldig lenge nå, så har i grunnen venta på at det skulle stoppe opp. Vi prøver igjen, en annen dag =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar