lørdag 28. januar 2012

Turblogg: Spjeldsfjellet Sotra

Endelig en fridag, så vi kommer oss ut på tur mens det er dagslys =) Det betyr at vi kan gå litt andre steder enn å luffe rundt etter veiene, og både bikkje og eier får strekt litt ekstra på beina =) Turen i dag gikk til Spjeldsfjellet, en topp i nærheten av der eg bor. Dessverre veldig isete, og broddene lå igjen hjemme... Så turen tok nok mye lengre tid enn den normalt hadde, rett og slett fordi vi måtte gå forsiktig. Den firbeinte fikk seg noen tryninger, det er ikkje alltid han har vett til å ta det med ro =) Ene var litt stygg, han slo kneet på bakfoten i en stein, hylte faktisk til.. Men det gikk over i løpet av noen sekunder, og ingen halting i etterkant.

Vi gikk sørover langs riksveien, og tok opp på stien ved vanntårnet. På vei opp til toppen ble det ikkje tatt noe særlig med bilder, hadde nok med å holde meg på beina =P Ailo fikk gå løs store deler av veien, hanka han inn når sikten ble for kort, siden det er en godt brukt tur sti.

Jepp, du leser riktig, Spjeldsfjellet er hele 165 meter høyt =) Sotra er flatt =P 

 Utsikt inn mot Bergen

Mot Liatårnet og Pyttane.

Pen gutt på toppen, godt nedrøyta for anledningen =)

Minn meg på å ta med brodder neste gang - Jepp, vi gikk ned her... 

Utsikt mot CCB og Maggevarden - på vei hjem


Stien vi gikk i dag er en del av Nordsjøløypa. Her kan du kart over løypa vi gikk i dag. Hadde i grunnen tenkt å ta med GPS-trackeren, men den var utlada. Hadde vert litt moro å sett hvor langt vi gikk i dag, vi rota oss nemlig litt bort på veien... Dermed endte vi opp på en plass vi ikkje skulle, men heldigvis ikkje så langt hjemmefra likevel =)  Akkurat det å rote seg vekk er ikkje så farlig her på Sotra, så lenge en har kontroll på hvor storhavet og Hjeltefjorden er, så vet en sånn ca at en er på rett vei =) Alt i alt var vi ute i ca tre timer i dag, og normalt sett går det nok fortere å gå denne løypa. Vi prøver oss nok på denne ruta en gang senere, må bare huske brodder =P

2 kommentarer:

  1. Ser ut som en kjempefin tur, og det må være godt å ha så mye utsikt når man går! Her nede på sørøstlandet ser man bare skog uansett hvor høyt man kommer (og man kommer ikke særlig høyt her nede).
    God lørdag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er flott, en blir gående mye og kikke =) Ulempen er når det blåser, da blåser det MYE, og det er nesten umulig å finne en plass i le... Så kunne godt tenkt meg en skog å gjemme meg i når det blåser =P En blir vel aldri helt fornøyd =)

      Slett